La ultradreta espanyola ha començat una campanya per demanar que les restes del dictador espanyol Francisco Franco no es moguin del Valle de los Caídos. La campanya ha començat a diverses ciutats de la Comunitat de Madrid, on aquest divendres han aparegut diverses pancartes amb la foto de Franco, la creu que culmina el mausoleu i un escrit amb "el valle no se toca" i una etiqueta de Twitter amb les mateixes paraules.

A més a més, diverses seus del PSOE han estat atacades amb aquestes pancartes, com la d'Alcalá de Henares, on els han empaperat la seu i amb imatges del dictador i la bandera espanyola. 

Aquests atacs a la seu socialista arriben pocs dies més tard de l'anunci del govern espanyol anunciés que està treballant, precisament, en la retirada de les restes de Franco del mausoleu. L'encarregada de portar a terme la retirada de Franco del Valle de los Caídos serà la Direcció General per a la Memòria Històrica, que va ser aprovada aquest divendres en el Consell de Ministres.

La fundació Francisco Franco s'en fa ressò

La fundació que porta el nom del dictador, ha fet ressò de la campanya, al·legant que "la gent es rebel·la contra una ignomínia", en relació a la penjada de cartells. Alhora, que asseguren que no l'han iniciat ells i que l'han "rebuda per Internet".

L'independentisme dona suport a l'exhumació del dictador

Per la seva part, l'independentisme també s'ha fet ressò d'aquesta campanya, mostrant un rebuig frontal a que Franco es quedi al Valle de los Caídos. Alhora, també s'ha fet broma amb el fet que les pancartes s'hagin ubicat en espais públics. Aquestes bromes són perquè és normalment l'extrema dreta qui carregar, i retira, tota mena de simbologia independentista dels carrers de Catalunya.