El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha tornat a patir un intent de boicot en un acte municipalista al País Valencià per part de grups d'ultradreta. El dirigent independentista va participar a l'acte 'Municipalisme en la construcció del País' al poble de Barxeta quan membres dels grups 'Defensem València' i 'Torres Azules' es van concentrar a la Casa de la Cultura de Barxeta per intentar impedir la celebració de l'acte.

Tardà va denunciar la concentració al seu compte de Twitter i va titllar de "fatxes" els que van intentar impedir "que el republicanisme valencià s'expressés lliurement". A més més, el diputat al Congrés també va defensar que la "intolerància" només es respon amb "llibertat". 

Aquesta no és el primer cop que Tardà veu com militants de la ultradreta valenciana intenten boicotejar actes seus en territori valencià, com ja li va passar a Benicarló o Vinaròs.

A l'acte, també hi van participar el president d'ERC al País Valencià, Josep Barberà, i el regidor de Barxeta, Dàrius Tortosa. Finalment va caldre la intervenció de les forces policials per protegir els assistents.