Aquest dilluns 9 d'octubre estava prevista una manifestació pacífica a València formada per diversos partits polítics d'esquerres com Acció Cultural del País Valencià, PSOE, Compromís, Podemos, entre d'altres, durant el dia del País Valencià i ha estat boicotejada per grups d'ultradreta. El grup YOMUS ha aparegut a la plaça Sant Agustí, on s'havia d'iniciar la marxa en favor del diàleg i ha començat a increpar els integrants d'aquesta manifestació pacífica. Tot i haver d'intervenir la Policia Nacional per separar les dues concentracions, els components dels grups d'ultradreta han agredit, insultat i escopit els manifestants que donaven suport a la situació política de Catalunya. 

La manifestació ha derivat en una batalla campal on crits i gestos feixistes han boicotejat la marxa pacífica. Els grups d'ultradreta han atacat i destrossat la parada del mitjà de comunicació La Jornada i la seu d'Esquerra Unida i han agredit a qui ha donat suport als grups polítics d'esquerres que es manifestaven contra la situació política que viu Catalunya.

valencia manifestacio ultres - EFE

 La Policia ha rodejat els grups polítics que es manifestaven i la gent que els acompanyava, ja que els ultres els han increpat durant el recorregut estipulat. 

Cal dir que el desplegament policial sobre els grups polítics sí que s'ha augmentat per evitar que la situació comportés agressions més greus, però quan s'ha atacat a les persones i als mitjans de comunicació implicats en defensar la causa independentista els policies estaven en altres zones.