El sindicat UGT té previst demanar l’indult de la consellera Dolors Bassa aquest mes de març Els comitès nacionals d’UGT i CCOO han aprovat posar en marxa el procés, segons informa aquest dissabte La Razón.

El sindicat estava ultimant la petició perquè Bassa, que actualment es troba a la presó de Puig de les Basses complint una pena de 12 anys de presó imposada pel Tribunal Suprem, pugui aconseguir la llibertat. El secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros, ja va avançar el gener passat la intenció de tramitar la petició, fet que considerar que era una “qüestió moral”.  Des del sindicat s'entèn que demanar l’indult és una manera de resoldre des de circumstàncies individual la situació global dels presos.

Bassa, consellera de Treball en el govern de Puigdemont, va ser secretària general del sindicat a les comarques gironines entre el 2008 i el 2015, tot i que ha estat activament vinculada amb el sindicat des del 2000. 

Des de la Moncloa, segons el rotatiu, no volen avançar cap resposta a l’espera de rebre la petició.

Els presos polítics, majoritàriament, han descartat demanar l’indult i aposten per una amnistia. Ara per ara, diversos membres del govern espanyol, com ara el ministro Salvador Illa, han assegurat que no està previst impulsar cap llei d’amnistia ni cap indult.

Dolors Bassa va sortir per primer cop de la presó de Puig de les Basses en aplicació de l'article 100.2 el 17 de febrer passat. La Junta de Tractament del centre penitenciari la va autoritzar la setmana passada a deixar la presó tres dies a la setmana durant vuit hores al dia per tenir cura d'un familiar d'edat avançada.