La secció catalana de la UGT demanarà l'indult per a Dolors Bassa, exconsellera de Treball i condemnada a 12 anys de presó pel Tribunal Suprem.

Camil Ros, secretari general del sindicat a Catalunya, ho ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio, on ha assegurat que se sent amb el "deure moral" de demanar-ho.

Tot i que el sindicat encara no sap "el com i el quan" es processarà la petició, Ros ha afegit que aquest indult no s'ha de relacionar amb una "rendició" i ha considerat que s'ha de trobar una solució política general al conflicte, però que mentrestant es poden establir solucions personals com aquesta.

"Ella va dir que no el demanaria perquè no s'ha de penedir de res, però que si algú el demanava tampoc diria que no", ha declarat.

Bassa va ser secretària general del sindicat a les comarques gironines entre el 2008 i el 2015, tot i que ha estat activament vinculada amb el sindicat des del 2000. 

Carles Sastre, secretari general de la Intersindical, s'ha expressat en la mateixa línia de Ros després de l'anunci de la UGT. "El que pertocaria és la nul·litat del judici, i en el cas de la Dolors Bassa, hi ha un tema clamorós. La sentència la confon amb Clara Ponsatí. L'indult és fugir d'estudi", ha denunciat.

Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, ha reivindicat el reconeixement "a nivell polític i judicial que no es va donar el delicte de sedició". 

Pachecho ha apuntat que si finalment es troba una solució i s'articula "qualsevol figura jurídica" que permeti l'alliberament dels presos, l'independentisme "no hauria de renunciar a la solució per treure al carrer al més aviat possible aquesta gent de la presó".