La UGT ha entrat ja al Ministeri de Justícia la petició d'indult per a la consellera Dolors Bassa, una petició que té la firma dels alcaldes de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, segons ha avançat la SER. El sindicat activarà al llarg d'avui el web indultdolorsbassa.com per recollir suports a la iniciativa, segons ha explicat a Aquí Cuní el secretari general a Catalunya, Camil Ros.

El primer de signar la petició és el secretari general del sindicat, Pepe Àlvarez, així com Camil Ros, Ada Colau, Pau Ricomà, Miquel Pueyo i Marta Madrenas. També s'hi han sumat el secretari general de CCOO, Javier Pacheco; el president de la patronal Pimec, Josep González, l'exconseller del PSC, Joaquim Nadal, així com la Federació d'Organizaciones per a la Justícia Global i la presidenta de la Mesa del Tercer Sector, entre d'altres representants de la societat civil. Fins ara han recollit un miler de signatures.

camil ros dolors bassa presos polítics UGT SergiAlcazarCamil Ros durant un acte del sindicat UGT, amb la imatge de Dolors Bassa. Foto: Sergi Alcàzar.

La petició

La petició es fonamenta en el compromís de Dolors Bassa amb la societat, en el centenar de peticions de llibertat dels presos i en el fet que la consellera sempre ha estat a disposició de la justícia.

El sindicat ja havia anunciat la seva intenció de demanar l'indult, si bé la pandèmia del coronavirus ho ha endarrerit. "L'objectiu inicial era entrar-ho a finals de febrer, principis de març, però per raons de la Covid-19 no ho vam poder fer", ha explicat Camil Ros, que ha destacat que el que voldríen és que una part representativa de la societat catalana se sumi a la petició. La previsió és que la tramitació tingui la durada d'un any.

Accepta la iniciativa

Dolors Bassa va manifestar el març passat que acceptava la petició d'indult dels seus companys de sindicat.  "Si el grup de gent amb qui havia treballat fa aquesta petició, jo l'acceptaré encantada i de seguida, perquè la meva prioritat —a diferència d'altres- és sortir de la presó", va declarar al FAQs.

Bassa va ser secretària general de la UGT a la demarcació de Girona entre els anys 2008 i 2015, quan va deixar el càrrec per encapçalar la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies. Tot i així, havia estat vinculada al sindicat des de l'any 2000.