La consellera Dolors Bassa acceptarà la petició d'indult que demanarà UGT perquè en cas d'aprovar-se pugui sortir de la presó. 

Així ho ha avançat la mateixa Bassa en la primera entrevista televisiva que ha ofert des de Puig de les Basses i que emetrà aquest dissabte a la nit el FAQS. "Estic encantada que demanin l'indult", ha dit Bassa en un tall de l'entrevista que ha emès el TN. "Si el grup de gent amb qui havia treballat facin aquesta petició jo l'acceptaré encantada i de seguida perquè la meva prioritat -a diferència d'altres- és sortir de la presó", ha apuntat. "Vaig fer la feina que havia de fer i n'he assumit les conseqüències", ha conclòs.  

Bassa va ser secretària general de la UGT a la demarcació de Girona entre els anys 2008 i 2015, quan va deixar el càrrec per encapçalar la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies. Tot i així, havia estat vinculada al sindicat des de l'any 2000. 

L'exconsellera també ha posat en valor la importància de demanar l'amnistia a la taula de diàleg entre governs, per aconseguir "un punt zero" per a començar a negociar. Bassa ha argumentat que no és imprescindible que ella segueixi en presó per tal que se solucioni el conflicte. 

UGT vol demanar l'indult

A principis d'any, la secció catalana de la UGT es va comprometre a demanar l'indult per a Dolors Bassa, condemnada a 12 anys de presó pel Tribunal Suprem.Camil Ros, secretari general del sindicat a Catalunya, ho va explicar a El matí de Catalunya Ràdio, on va assegurar que se sent amb el "deure moral" de demanar-ho.

Ros va afegir aleshores que aquest indult no s'ha de relacionar amb una "rendició" i ha considerat que s'ha de trobar una solució política general al conflicte, però que mentrestant es poden establir solucions personals com aquesta. "Ella va dir que no el demanaria perquè no s'ha de penedir de res, però que si algú el demanava tampoc diria que no", va declarar.