El diputat del Partit Popular al Parlament Europeu, Esteban González Pons, va demanar, dilluns passat, al president de la comissió, Jean-Claude Juncker, per carta reformar el sistema d'euroordres i incloure la rebel·lió. Això passa després que la setmana anterior el tribunal alemany de Schleswig-Holstein denegués l'extradició de Carles Puigdemont per rebel·lió i només acceptés fer-ho per malversació.

La Unió Europea ja ha respost a aquesta demanda, fonts europees expliquen a El Mundo que "El sistema funciona. Això no vol dir que no hi pugui haver errors, que no hi hagi certes llacunes. Però si Espanya no està satisfeta amb la resposta de la Justícia belga o la alemanya podria i hauria d'haver recorregut a la Justícia Europea i plantejar una qüestió prejudicial". El rotatiu apunta que Espanya podria interposar ara un recurs contra la justícia alemanya, al·legant que s'està infringint la llei, però la Comissió Europea no estaria interessada en que això passés.

El diari assegura que les fonts consultades diuen que la sensació a Europa és que la feina de la Fiscalia, l'Audiència Nacional i Llarena no era suficientment sòlida o no tenia base.