Les piulades de Tsunami Democràtic no han apregut aquest dissabte a la tarda al timeline de Twitter durant dues hores. La xarxa social a Espanya ha decidit limitar temporalment el contingut en totes les seves plataformes. 

Tsunami Democràtic restringit compte

Per consultar els tuits, calia fer dos passos. La pàgina principal ha apereixia en blanc, sense contingut ni fotografies al perfil ni a la capçalera. Enlloc de les darreres publicacions hi apareixia l'avís que el compte estava restringit i calia donar un permís expressament per tal de veure'n les piulades. 

Ara bé, els usuaris que no seguuien el compte de Tsunami han pogut veure cap dels tuits anteriors ni futures publicacions. Tampoc els apareixeien al seu timeline els retuits que altres usuaris fan de les piulades de Tsunami, així com els m'agrada o els missatges directes. En aquest cas, tampoc apareixien als resultats de cerca ni a les notificacions. 

L'advertència indicava que el compte de Tsunami Democràtic -amb més de 230.000 seguidors- ha estat restringit temporalment perquè "ha fet diverses activitats inusuals". Per a veure la darrera activitat calia clicar l'opció "veure el perfil". 

A dos quarts de deu del vespre i després de dues hores de limitació, el compte ha tornat a funcionar sense restriccions. 

El perfil de Tsunami Democràtic a la plataforma Telegram, on té més de 410.000 seguidors, funciona -per ara- amb normalitat. Tsunami Democràtic ha piulat minuts després de la restricció i ha recomenat a la gent que segueixi la seva activitat a través de Telegram i també del seu compte d'Instagram

Limitat degut a un seguiment massiu?

Tot i que Twitter no ha donat detalls de perquè ha pres aquesta decisió, el centre d'ajuda de la xarxa social informa que les comptes que es limiten temporalment responen a una alteració o funcionament inusual de l'activitat d'aquest. La xarxa ho detecta generalment degut a dues actituds principals: haver realitzat o rebut seguiments massius, o haver fet un nombre excessiu d'interaccions, com retuitejar, retuitejar amb comentari o utilitzar la funció m'agrada, cosa que incompleix el reglament de Twitter. 

"En limitar l'abast dels continguts potencialment abusius, es crea un entorn més segur i una comunitat de Twitter més sòlida", indiquen les normes de la xarxa.

Dos dies des de l'última piulada

L'última piulada que va fer Tsunami Democràtic des del seu canal a Twitter va ser el passat dijous. A través d'un fil, demana al Barça i al Reial Madrid que s'impliquin en els problemes que travessa Catalunya i que "permetin fer visible a les grades i al camp" l'expressió reivindicativa "Spain, sit and talk (Espanya, seu i parla)" en el clàssic del 18 de desembre al Camp Nou.

La plataforma que canalitza la resposta civil a la sentència indicava aleshores que si els dos equips s'impliquen en aquesta petició, quedaria respectat "el lliure funcionament del partit de futbol" i alhora es faria visible "la situació d'excepcionalitat" que viu Catalunya. També va reivindicar que el món de l'esport no pot "restar aliè" a la crisi entre Catalunya i l'estat espanyol.

No és el primer problema a la xarxa

Tsunami Democràtic utilitza les xarxes socials i la tecnologia per a convocar les seves accions i aquesta no és la primera vegada que es troba amb un problema. L'Audiència Nacional va ordenar el tancament de la pàgina web de Tsunami al·legant un delicte de terrorisme i la Guàrdia Civil demanar a la plataforma GitHub que retirés el seu repositori.