Tsunami Democràtic ha demanat al Barça i al Reial Madrid que s'impliquin en els problemes que travessa Catalunya i que "permetin fer visible a les grades i al camp" l'expressió reivindicativa "Spain, sit and talk (Espanya, seu i parla)" en el clàssic del 18 de desembre al Camp Nou.

La plataforma ha indicat que si els dos equips s'impliquen en aquesta petició, quedaria respectat "el lliure funcionament del partit de futbol" i alhora es faria visible "la situació d'excepcionalitat" que viu Catalunya.

Ha apuntat que espera una resposta dels clubs en els pròxims dies, i que en funció de quina sigui emetrà un segon comunicat.

TSUNAMI DEMOCRATIC BARCA MADRID

"El proper 18 de desembre es juga el clàssic de la Lliga masculina de futbol. Un partit de futbol d'altíssim interès no només a Catalunya sinó arreu del món. Aquest matx transcorrerà en un moment d'enorme excepcionalitat per al nostre país. L'Estat persegueix una part majoritària de la població catalana i nega per tots els mitjans la defensa d'un projecte polític: l'autodeterminació", assenyala el Tsunami.

"Vivim en una situació d'anormalitat política i Tsunami Democràtic aposta per fer-ho evident durant el clàssic. L'esport i dos clubs d'aquesta magnitud no poden ignorar les problemàtiques socials que afecten la societat a la qual pertanyen. La petició és senzilla. Implicació del món de l'esport en la resolució del conflicte", afegeix.

Segons Tsunami, això podria passar per mostrar la inscripció "Spain, sit and talk". "És una petició que respecta el lliure desenvolupament d'un partit de futbol que molta gent espera i, al mateix temps, fa visible la situació d'excepcionalitat que vivim, reclamant el diàleg per acabar amb la situació d'exclusió i segregació política que pateix una part majoritària de la població catalana", conclou.