Quan passaven pocs dies del primer mes de Jordi Sànchez a la presó de Soto del Real, va decidir crear-se un nou compte de Twitter sota el nom "Jordi a la presó". "Sense accés al meu mòbil, us demano que seguiu aquest nou compte de Twitter", resava el seu primer escrit, en què demanava que seguissin aquest compte perquè l'altre no l'utilitzaria.

Només han passat dos mesos des que va obrir aquest nou compte i el portaveu del grup parlamentari de JuntsxCat ja ha superat els 50.000 seguidors. Precisament per això, ha volgut mostrar el seu agraïment i ha insistit en què "sabem on anem".

Sànchez ha utilitzat les paraules de Carles Puigdemont per demanar "paciència, perseverança, perspectiva" i per recordar que "junts som imbatibles".

L'últim tuit que l'expresident de l'ANC havia fet des del seu compte habitual de Twitter just abans d'entrar a la presó acusat de delictes de rebel·lió i sedició mostrava el seu convenciment que aquella nit tornaria a dormir a casa perquè costava de creure que l'enviessin a presó preventiva només per manifestar-se i votar.

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ja ha denegat totes les peticions de Sànchez per sortir de la presó, inclòs la que va fer el seu advocat perquè pogués assistir al ple d'investidura. Dimarts va denegar-li la llibertat i va decidir mantenir-lo a la presó perquè considera que hi ha risc de reiteració delictiva només perquè no ha renunciat a l'acta de diputat com sí que va fer, per exemple, el conseller Joaquim Forn.

Ara bé. A Forn també li va ser denegada la seva posada en llibertat i Amnistia Internacional ja va avisar que veu "excessiva i desproporcionada" la presó de Sànchez perquè la resolució del jutge "no aporta elements nous que justifiquin la prolongació de la presó provisional".