L'aparició d'una cançó al programa Planta baixa de TV3, que parlava d'una "rata immunda" mentre la càmera enfocava una imatge del president Carles Puigdemont ha provocat malestar a Junts. El secretari d'organització de Junts, David Torrents, ha manifestat que "posar aquesta cançó amb la imatge del president Puigdemont és gravíssim". "He vist que després el Planta Baixa ha explicat el perquè de la cançó, però trobo molt greu, molt, que quan parlin de gent de Junts sempre passen coses", ha afegit. Torrent ha adjuntat un vídeo sobre el moment de la polèmica.

També el conseller nacional de Junts Rai López s'ha queixat pel que ha passat. "Algú m'explica el que ha passat aquí?", s'ha preguntat. El programa l'ha respost amb l'explicació que ha donat a posteriori la presentadora del programa, Agnès Marquès, que ho ha atribuït "al directe". Això no ha satisfet però Rai López, que s'ha queixat que no és el primer cop que passa. "Ja n'hi ha prou, els "errors" sempre ens perjudiquen als mateixos", s'ha queixat.

La música que TV3 ha emès mentre es tancava el pla sobre Puigdemont ha estat la peça arnada Rata de dos patas, d'una cantant que es diu Paquita la del Barrio, i que en la primera estrofa deia: rata inmunda, animal rastrero, escoria de la vida, adefesio mal hecho. Segons el programa, volia representar les cançons de "despit" com la que ha protagonitzat Shakira. La cantant en la seva cançó s'ha despatxat a gust contra Gerard Piqué en la lletra al costat de Bizarrap.

Mentrestant, Puigdemont ha respost a la interlocutòria del jutge Pablo Llarena en què comunica el seu processament per desobediència i malversació, un cop ha entrat en vigor la reforma del Codi Penal en què es deroga la sedició. Puigdemont ha assegurat que lluitarà la batalla judicial fins al final sense acomodar-se a cap oferta i assumeix el risc que això pot comportar. "Que ningú no tingui dubtes, no tornaré ni emmanillat ni rendit davant d'un jutge espanyol per tal que sigui indulgent. Lluitaré per tornar lliure". 

El jutge instructor ha fet pública avui una nova interlocutòria en què adapta el procediment contra els exiliats als canvis del Codi Penal que van pactar PSOE, Podemos i ERC. Llarena compensa la rebaixa de les penes contra els polítics exiliats que hauria de comportar la derogació del delicte de sedició, imputant a Puigdemont i als exconsellers Toni Comín i Lluís Puig del delicte de malversació en la forma agreujada, que implica fins a 8 anys. Tot i que la reforma de la malversació introduïda en la reforma del Codi Penal castiga amb un màxim de 4 anys la malversació que no implica lucre personal, el jutge sosté que no se'ls pot aplicar aquesta malversació atenuada.