L'exconseller de Presidència i ex pres polític Jordi Turull ha visitat aquest matí el Departament de Presidència on va treballar durant més d'un any. L'ha rebut l'actual consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, acompanyada del secretari de Govern, Xavier Bernadí, la secretària general de la Presidència, Núria Cuenca, i els treballadors del Departament.

Turull ha entrat entre aplaudiments de la consellera i els treballadors del Departament i ha donat les gràcies per “l’escalf i el suport rebut” durant aquests mesos i ha agraït als treballadors “haver mantingut la dignitat d’aquesta institució sobretot quan va estar controlada políticament per les grapes de l’Estat”.

Tuit Turull

Tuit de Jordi Turull en la visita a Presidència.

Tornada al Palau

 Vilagrà s’ha mostrat “emocionada i contenta” pel fet que Turull tornés al Palau de la Generalitat, la seu del Departament que va encapçalar el 2017, i ha assegurat que “mai no podrem agrair el que va fer”. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha saludat Jordi Turull, que a continuació ha mantingut una reunió de treball amb la consellera Vilagrà.

Turull, després de liderar la conselleria durant més d'un any, va ser destituït arran de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per part del govern espanyol, que suprimia l'autonomia de Catalunya fins a les eleccions del 21 de desembre del 2017. El govern espanyol liderat per Mariano Rajoy va cessar tots els consellers de la Generalitat, juntament amb el president Puigdemont, el qual va marxar a Bèlgica juntament amb alguns consellers.

La influència de la repressió

L'exconseller va ser proposat com a president de la Generalitat l'any 2018, però l'abstenció de la CUP en la primera sessió de votació i l'empresonament de Turull enmig de la investidura van provocar que la seva es convertís en una investidura fallida. L'exconseller va sortir de la presó el passat 22 de juny, després de la concessió dels indults per part de l'executiu espanyol liderat per Pedro Sánchez. Havia estat condemnat a 12 anys de presó pel procés d'independència de Catalunya.

Turull és vicepresident de Junts per Catalunya, i es mostra molt crític amb la taula de diàleg que ha impulsat ERC després de guanyar les eleccions del passat 14 de febrer. En aquest sentit, Turull ja va dir que "és evident que no esperarem els 2 anys de marge amb l'Estat, ja vam quedar que ho aniríem revisant i avaluant, que en aquests 2 anys s'aniria veient com avança la taula, i caldrà un replantejament més aviat que tard". 

 

Imatge principal: L'exconseller de Presidència visita el Departament, rebut per l'actual consellera Vilagrà / ACN.