Primer ha estat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, qui ha replicat a través d'una contundent piulada a les paraules del president, Pere Aragonès, en què retreia a Junts que no havia plantejat cap alternativa a la taula de diàleg. Però, tot seguit, la resposta de Borràs s'ha multiplicat a través de les xarxes amb un text idèntic que han publicat els dirigents del partit, tant de l'executiva com del grup parlamentari.

"La taula de diàleg és un eslògan que fa un any i mig que dura. Ni una sola concreció i tampoc n'hi ha cap en perspectiva que no sigui el fracàs. Demanar concreció als altres quan ets tan pobre en les teves concrecions no és acceptable. Però l'alternativa hi és: unilateralitat!", ha replicat Borràs.

Retret d'Aragonès

Amb aquesta piulada, la presidenta del Parlament responia a Aragonès, que a primera hora del matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ​havia reclamat a aquells que es mostren crítics amb la taula de diàleg que plantegin la seva alternativa.

"Si algú creu que hi ha una via alternativa, que l'expliqui i la concreti, de veritat. Crec que no s'ha concretat això, fins que no es concreti només hi ha una proposta damunt taula, que és la negociació", ha subratllat.

Reacció en cascada

La piulada de Borràs ha destapat una reacció de la resta de dirigents del partit, que un rere l'altre han reproduït el text de la presidenta, o l'han repiulat amb crides a la unilateralitat i la confrontació que reclama el president del partit, Carles Puigdemont. Entre aquests, el vicepresident del partit Josep Rius, la portaveu del grup parlamentari Mònica Sales, amb bona part dels diputats Francesc Ten, Judith Toronjo, Joan Canadell o Francesc de Dalmases. També la portaveu, Elsa Artadi, ha sortit a fer declaracions en el mateix sentit.

Precisament, aquesta reacció es produeix després que els darrers dies Puigdemont ha fet públic un missatge cridant de nou a la confrontació i a l'enfrontament amb l'Estat, i l'endemà de la trobada de tres dies que ha mantingut el grup parlamentari amb el president del partit i durant el qual ha refermat les propostes del partit en aquesta direcció.

Junts no amaga el seu escepticisme amb les possibilitats de la taula de diàleg, però els seus dirigents insisteixen que no tenen intenció de plantejar cap controvèrsia que els pugui fer aparèixer com a responsables del descarrilament de les converses. Això no obstant, les paraules d'Aragonès han portat a trencar aquest silenci, segons fonts del partit, amb voluntat de mostrar la unitat d'aquesta formació en relació amb aquest tema.

 

A la imatge principal, la cúpula de Junts a Brussel·les amb Carles Puigdemont amb motiu de la reunió del grup parlamentari / Junts