El conseller Jordi Turull, empresonat a Lledoners, s'ha mostrat rotund contra el sopar que presidirà el rei Felip VI aquest dimecres a la Barceloneta, coincidint amb les jornades del Cercle d'Economia.

Turull ha utilitzat una dita popular catalana, que fa referència al mal que poden arribar a fer els àpats fastuosos. "Com diu la dita: De banquets i bons sopars n’estan plens tots els fossars", ha indicat. “Seguim", ha afegit.

JordiTurull

També el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha volgut deixar clar què n’opina de tot plegat en un tuit que en poques línies expressa el profund malestar que provoca la presència del rei d’Espanya a Barcelona: "Tres anys i vuit mesos de presó… Avui, 44 mesos després de tanta presó, el Rei dels espanyols ve a sopar", comença el breu missatge, que tot seguit descarta les possibles raons per les quals podria ser acceptable la seva presència a Catalunya: "No ve a la presó a sopar amb els presos polítics", apunta en primer lloc; "no ve a demanar perdó al país i les nostres famílies", afegeix tot seguit; "no ve a fer que les empreses que va foragitar tornin", inclou en tercer lloc. El malestar és prou evident en el colofó final de Sànchez: "Bon profit".

tuit jordi sanchez

Els Mossos d'Esquadra han tancat aquest migdia la platja de Sant Sebastià de Barcelona. Al voltant de les dues del migdia els agents han procedit a buidar l'espai, arran de la seva proximitat amb l'Hotel W, on aquest tardà es donarà inici a la Reunió Anual del Cercle d'Economia, que s'allargarà fins aquest divendres, i que comptarà amb la presència de Felip VI i de diversos ministres del Govern espanyol.

El president Pere Aragonès obrirà les jornades aquesta tarda, però l'acte més important del dia serà el sopar inaugural on assistirà el rei Felip VI i el president de Corea del Sud, Moon Jae In.  Aragonès va comunicar ahir que declinava la invitació, traspassant-la al vicepresident del Govern, Jordi Puignerò. Hores després Puigneró va comunicar que ell també declinava la invitació en tenir el compromís previ d'assistir a la Nit de les Telecomunicacions, que se celebra a la mateixa hora. Finalment qui assistirà en representació del Govern serà la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.