El diputat de JxCat Jordi Turull ha enviat aquest dijous una carta al president del Parlament, Roger Torrent, on li ha anunciat que renuncia a la investidura. Turull, empresonat a Estremera de nou des de fa dues setmanes, ha apuntat a Jordi Sànchez com a candidat a la investidura, davant les mesures cautelars dictades per l'ONU que instaven a l'estat espanyol a garantir els seus drets polítics. Ja aquest matí el president Carles Puigdemont havia apuntat a Jordi Sànchez com a candidat.

En la carta, però, Turull deixa clar que retira la seva candidatura "de manera provisional" i critica que la segona sessió de la seva investidura queda "pendent", però tot i això, defensa que la resolució del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides "aconsella deixar-la en suspens i procedir a la investidura de Jordi Sànchez". "És un acte de justícia", avisa, tot assegurant que se sent "moralment i políticament emparat per la mateixa resolució d'aquest Comitè".

Turull també assegura que la petició de l'ONU "fa palesa, als ulls del món, la falta de garanties polítiques a l'Estat espanyol i evidencia que els drets polítics de les minories són vulnerats per una justícia absolutament polititzada i al servei del poder central".

 

Seguirà ampliació