El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha sortit aquest dimarts en defensa de la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Tot plegat, després que Borràs s'hagi pronunciat també avui des de la cambra catalana per expulsar-se de totes les crítiques i argumentar que no pensa dimitir després d'haver estat processada pel TSJC per delictes vinculats amb la corrupció per la seva activitat al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. Un moviment que, segons el reglament del Parlament, hauria de suposar el seu cessament tan bon punt s'obri judici oral, però Borràs ha estat contundent. "Vull expressar públicament quines són les raons per les quals no tinc cap intenció de fer un pas al costat", ha dit Borràs a l'inici de la seva intervenció, on ha insistit que no pensa deixar el càrrec: "Soc innocent i ho reitero una vegada més encara que només sigui per a aquells que s'atreveixen a proclamar la meva culpabilitat".

Poc després d'aquest anunci, ha estat Turull qui ha fet ús de les xarxes socials per manifestar el seu nítid suport a la presidenta. I ho ha fet carregant contra l'Estat i les seves pressions per fer caure Borràs. "La millor manera de mantenir el prestigi i la dignitat del Parlament és no fer el joc a una cúpula judicial i a un Estat que ho han fet tot i més per reprimir l’independentisme, i que pretenen que la política a Catalunya la determinin les togues i no les urnes", ha llançat, en una advertència a partits com el PSC i els comuns, però també del sector independentista, que han utilitzat l'argument del 'prestigi del Parlament' per reclamar la seva dimissió.

De fet, és a Esquerra Republicana i a la CUP a qui s'ha dirigit directament amb una advertència. "Demanem a les forces independentistes, ara que ja sabem com les gasta l'Estat, que no caiguem en el seu parany i ens hi confrontem", ha dit. "Serà una manera de recomençar, de compactar-nos de nou i de passar a l’acció per culminar el que vam votar i decidir l’1 d’octubre". No només això, sinó que també ha deixat anar una alerta clara a aquests dos partits, insistint en la necessitat d'unir forces i no deixar caure la presidenta: "Qui burxi per generar divisions internes en aquestes qüestions pica ferro fred i perdrà el temps".

Laura Borràs
Tuit Jordi Turull

Suport "total i granític" a Borràs i Puig

Amb aquestes paraules, Jordi Turull ja ha deixat absolutament clar que Junts es posiciona del costat de la presidenta. Però, per si no fos prou, ho ha fet encara més explícit: "Per preservar la presumpció d'innocència, el suport de Junts a la presidenta Laura Borràs i al conseller Lluís Puig és total i granític", ha reblat. El diputat a l'exili ha estat mencionat, precisament, el mateix dia que el Tribunal Constitucional ha notificat al Parlament l'anul·lació de la seva delegació de vot. La Mesa del Parlament ha respost a aquesta ofensiva judicial anunciant que pretén mantenir el seu vot, i ha estat reunida aquesta tarda per trobar la manera de fer-ho efectiu.