El conseller empresonat Jordi Turull, assegura que els presos polítics no reben cap tracte de favor a la presó de Lledoners, tal com diuen Ciutadans i PP en una entrevista a Catalunya Ràdio.

El conseller ha respost que, efectivament, no reben cap tracte diferent als altres presos o funcionaris, i ha instat als que així ho creuen a “llegir la normativa penitenciària” i que no tirin de notícies falses. A més a més, també ha reconegut que li sap molt greu veure companys “amb qui ha compartit molts moments” actuar així.

"No n'esperava gaire res" de Pedro Sánchez

Turull també ha parlat sobre els gestos envers els presos que se li demanaven al president espanyol Pedro Sánchez assegurant que el socialisme sempre “ha estat i actuat molt acomplexat” per culpa de la dreta a Catalunya.

El conseller també ha reconegut el seu escepticisme envers la possibilitat que el PSOE posi sobre la taula algun tipus de solució política que permeti encarrilar una solució política, recordant que els socialistes, per una banda, diuen moltes coses, però que per l’altra, els fets o no hi són o “van en direcció oposada”.

Tot fa pensar que "no tindrem un judici just"

Tot i que Turull també assegura que l’esperança és l’últim que es perd, també reconeix que tot apunta que els presos no tindran un judici just, “ni en la forma ni el fons”. Alhora, també ha posat ha posat en dubte que la igualtat de condicions entre acusació i defensa “no existirà de cap manera” si es té en compte la instrucció del jutge Pablo Llarena.

En relació al judici també ha assegurat que el simple fet de poder entrar a peu al jutjat durant els mesos que duri, “ja seria un gran què”.

Per que fa a la defensa del seu cas, Turull assegura durant l'entrevista que defensaran “políticament” el que i el com han actuat perquè és “noble, just, pacífic, legítim i democràtic”. Alhora ha recordat que els advocats deixaran “en evidència la insolvència de les acusacions”.

Acordar un full de ruta

Turull creu que l’independentisme necessita acordar un nou full de ruta “per assolir l’objectiu que defensa” i tant pel judici en si, ja que representa gran part de la societat catalana.