El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha deixat en l'aire la participació del seu partit a la cimera sobre l'acord de claredat. "Ja veurem què fem", ha afirmat en una entrevista a TV3. Des de Junts han deixat clara la seva posició respecte a aquesta proposta del president Pere Aragonès: no els agrada. Turull ha recordat que aquest projecte no compta amb "l'aval del parlament, ni de les forces independentistes ni de la majoria dels votants de l'1-O". 

Per la seva banda, ha apuntat quina és la prioritat de Junts: tornar a unificar el moviment independentista. Motiu pel qual la proposta d'Aragonès no els sembla una via per on avançar. "El que no pot ser és que hi hagi més complicitat a fer contents els qui estan en contra la independència", ha declarat i ha afegit: "Aquest acord no el veiem de cap manera". 

Turull carrega contra la gestió de la sequera 

El secretari general de Junts ha carregat de nou contra la gestió de la sequera que està fent el Govern de la Generalitat. "Igual que amb la covid es va escurar la cassola per trobar recursos, en aquest cas igual", ha remarcat Turull, qui considera que en l'emergència de la sequera s'han de treure recursos de tot arreu. 

Turull ha estat molt dur amb la tasca de l'Executiu, especialment amb la consellera d'Acció Climàtica i Agenda Rural, Teresa Jordà, la gestió de la qual ha valorat com a "pèssima". "Ni fa ni deixa fer. No pots exigir als altres el que no fas. Hi havia un pla previst a l'ACA que no s'ha executat", ha sentenciat.  El secretari general de Junts ha criticat que les discrepàncies sobre les sancions impedeixin avançar: "No ens podem encallar amb les sancions. No ha de ser la principal manera d'encarar el problema".

Anteriorment, Turull ja s'havia mostrat crític amb la gestió del Govern.  El passat dissabte, va afirmar que l'Executiu aplicava una política de "primer disparar i després apuntar" en el cas de la gestió de la sequera. "Primer has d'escoltar i, després, a partir d'escoltar, entens, i si entens, actues", va retreure. Una reflexió que ha recuperat aquest dimarts en la seva entrevista. A més, des de Junts, el passat divendres es va demanar més lleis executives per assegurar inversions que ajudin al país a fer front a la sequera. "Volem una llei executiva que garanteixi inversions i menys sancions", va afirmar el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet. El dirigent de Junts  es va mostrar favorable a invertir part del superàvit pressupostari de 500 milions d'euros de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en mesures que "garanteixin l'abastiment de boca".