El portaveu del Govern, Jordi Turull, ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Ho ha dit avui en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, en la qual ha argumentat que la policia catalana "va fer el que havia de fer", després que sis jutjats catalans hagin obert diligències per investigar si el cos ha desobeït l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'impedir l'obertura de centres de votació.

En ser preguntat per si el Govern tem l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola o la detenció de càrrecs del Govern, ha respost que no ho descarta després de l'operatiu de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per impedir el referèndum perquè "l'Estat va usar la porra com a instrument de diàleg".

Turull ha reiterat que el Govern traslladarà al Parlament els resultats de la consulta perquè els implementi i ha dit que ha de ser la Cambra catalana la que decideixi sobre una declaració unilateral d'independència (DUI).

El Govern abordarà en la reunió extraordinària del Consell Executiu d'aquest dilluns la seva posició respecte a la convocatòria de vaga general d'aquest dimarts, encara que Turull ha considerat que és "lògic" que hi hagi una protesta després dels ferits per les càrregues policials.