Minuts després que el ministre Félix Bolaños comparegués en roda de premsa per explicar que s'han detectat atacs als mòbils del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i a la ministra de Defensa, Margarita Robles, l'independentisme català, afectat pel CatalanGate, ha reaccionat a les xarxes. Un dels més indignats ha estat Jordi Turull, que ha titllat aquest anunci de cortina de fum per tapar l'escàndol que suposa l'espionatge massiu destapat per The New York Times, revista que la mateixa Robles va menysprear amb humiliació posterior per part del seu director, arran d'una investigació de CitizenLab. "Hi ha cortines de fum i després hi ha això. De botxins a víctimes? Au va! Amb aquest Estat no ens hauria de sorprendre res. Ni tanta incompetència ni tanta mala fe, i més després del que han arribat a dir aquests dies uns i altres sobre el CatalanGate", ha denunciat Turull en una piulada. 

TUIT Jordi Turull
Tuit de Jordi Turull

El polític català fa referència a les polèmiques paraules de Margarita Robles durant el ple del Congrés dels Diputats en el que va reconèixer que el CNI, organisme que penja del seu ministeri, havia espiat els independentistes, quelcom que des del govern espanyol s'havia anat negant. "Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució? Què ha de fer quan es declara la independència o anima desordres públics? Què ha de fer quan té contactes amb qui ha envaït Rússia?", va dir davant una pregunta de la diputada de la CUP, Mireia Vehí. Robles va mantenir el seu to desafiant contra l'independentisme en tot moment: "Què passa quan es hackegen webs com la del SEPE o mòbils de ministres? Vostès ara són víctimes perquè els convé". Després d'aquestes polèmiques paraules, des de l'equip de la ministra de Defensa van assegurar que la dirigent socialista "no ha justificat res" sinó que simplement ha "constatat" tot el que va passar a Catalunya el 2017. Les paraules de Robles van provocar indignació no només entre els partits independentistes sinó també a Unidas Podemos, els seus socis en el govern de coalició.

La reflexió del president Puigdemont 

Jordi Turull ha estat dels primers a reaccionar, però no l'únic. Abans ja ho havia fet el president Carles Puigdemont que des de l'exili ha reaccionat a l'anunci de la roda de premsa del govern espanyol. Segons la Moncloa, els telèfons del president Pedro Sánchez i la ministra de Defensa, Margarita Robles, també van ser espiats pel sistema Pegasus. La primera advertència que ha donat el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, és un requeriment perquè "la justícia faci una investigació profunda" del cas. A partir d'aquí, Puigdemont ha conclòs: "La Moncloa ha hagut d’esperar que hi hagués una infecció amb Pegasus als mòbils del president del govern i de la ministra de defensa per considerar que és un assumpte d’extrema gravetat i per investigar-ho. Quan ho denunciàvem els catalans no mereixíem tanta consideració".

No obstant, Puigdemont s'ha solidaritzat amb la Moncloa, si aquestes informacions són certes: "La violació de la intimitat de Sánchez i la ministra Robles és un crim gravíssim que amenaça la democràcia. La meva solidaritat amb ells, com a víctimes, i la meva màxima exigència cap a ells, com a responsables de no haver fet res fins a l’esclat del CatalanGate".