L'autor de l'informe de The New Yorker que va destapar que més de 60 polítics, periodistes i professionals diversos catalans havien estat espiats amb el programa Pegasus, Ronan Farrow, ha deixat en ridícul la ministra de Defensa, Margarita Robles, després que aquesta ha menyspreat la revista dient que no la coneixia quan és la més important del món en el terreny cultural. Ronan Farrow, que és fill de Mia Farrow i Woody Allen, guanyador d'un Pulitzer i és considerat un referent del periodisme cultural nord-americà, ha ironitzat amb el menysteniment de Robles i li ha enllaçat el "qui som" de la seva publicació. "Hola, excel·lentíssima senyora Margarita Robles, ministra de Defensa, aquí té més informació sobre la revista The New Yorker", li ha publicat a la xarxa.

 

 

En l'enllaç que han proposat llegir a la ministra, s'assenyala que els inicis de la revista s'han de buscar al 1925. "Actualment The New Yorker és considerada per molts com la revista més influent del món, coneguda pels reportatges profunds, comentaris polítics i culturals, de ficció, de poesia i d'humor. A més de la revista impresa setmanal, newyorker.com s'ha convertit en una destinació digital diària per notícies i cobertura cultural per part dels escriptors i col·laboradors. En paper i en línia, The New Yorker es distingeix pel compromís amb la veritat i la precisió, per la qualitat de la prosa i per la insistència a emocionar els lectors", afegeix.

La ministra de Defensa ha menystingut la revista nord-americana, en un intent de deslegitimar la seva informació. "Vostè parla del NewYorker, jo no conec aquest mitjà de comunicació. No sé amb quines fonts actua. No se sap d'on venen les informacions. Aquest tema és com el Guadiana", ha deixat anar. La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha recordat per la seva banda als independentistes, l'exili i la repressió. I fins i tot els ha preguntat: "Això és el que vostès volen?". És un fet que el govern de Sánchez està endurint el discurs contra la seva actual majoria parlamentària, mentre ha obert contactes amb el PP d'Alberto Núñez Feijóo. "Alentar el fantasma que la nostra democràcia no funciona és donar ales als qui enyoren aquells temps passats -vostè s'enrecorda?- d'exili i de repressió. És això el que volen vostès, senyories d'ERC?", ha preguntat obertament la ministra. Les paraules de Llop no han caigut gens bé a la formació de Gabriel Rufián. "Avui el govern espanyol s'està lluint", ha manifestat la també diputada Marta Rosique.