El conseller de Presidència destituït pel 155, Jordi Turull, ha superat el dotzè dia de vaga de fam a la presó de Lledoners que també estan seguint Jordi Sànchez, Quim Forn i Josep Rull. Turull, en una nova entrega del seu dietari a El Nacional revela una certa preocupació per l’evolució del seu estat físic. I es mostra molt crític amb l’actitud del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El conseller explica: “Avui sí que he començat a notar un cert tomb, una fluixera més permanent”. Tot i així, diu, “no hi ha cap dada mèdica que m’hagi de preocupar”. “Sí que, fent cas al metge, m’ho agafo tot més tranquil, més reposat. I això d’estar quiet també és 'un esforç'”, afegeix.

Turull celebra les moltes cartes que reben a la presó. “Cada dia rebem més i més cartes. I cada cop de més lluny. Avui inclús una de Nova Zelanda. Les cartes, totes, són precioses, i em produeixen una doble sensació. La primera, òbviament, de força i energia”. I destaca “l’enorme qualitat humana de tantes i tantes persones d’aquest país”. “Per altra part -continua- em produeix una sensació d’angoixa per no poder contestar ni la meitat de la meitat de la meitat de les que mínimament voldria contestar. Espero que la gent se’n faci el càrrec i em disculpin per no contestar-los com es mereixen”.

Turull 12 12 1 Lledoners

Turull 12 12 2 Lledoners

 

“He vist un tros del debat al Congrés dels Diputats. La proposta de Pedro Sánchez per Catalunya és la mateixa que la de Rajoy: la resignació com a camí i l’amenaça com a bandera. I avui el seu to amenaçador i molts dels seus comentaris blanquegen el camí de Vox”, critica Turull.  “Les seves contradiccions i cops de volant en els seus discursos superen Groucho Marx amb allò de ‘Tinc aquests principis, però si electoralment no em funcionen, en tinc aquests altres”, ironitza.

Turull també comenta una altra notícia del dia, la decisió del Tribunal Constitucional de rebutjar els recursos d’empara d’Anna Gabriel, Mireia Boya, Carme Forcadell i Anna Simó. “El TC ja ha resolt alguns recursos. Ja han obert el calaix... que vergonyosament tenien tancat a pany i forrellat. Òbviament fa costat al Suprem. El seu paper d’àrbitre per garantir els drets fonamentals  consisteix en el següent: Nosaltres ens queixem de com està actuant el Suprem, i ells ens contesten que no molestem el Suprem mentre actuï. Sensacional! Però ja han començat a resoldre. A obrir i buidar el calaix. Veurem si tot és un miratge... i el tornen a tancar”, conclou.