Junts es manté ferm en el 'no' a Sánchez. El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha assegurat aquest diumenge que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, està reactivant la taula de diàleg amb Catalunya només perquè "comença a veure a venir el naufragi" i està "buscant socorristes". Amb tot, i malgrat la invitació dels socialistes a asseure's a la taula, "Junts no serà el socorrista de Sánchez", ha reafirmat, tot celebrant que també "altres forces" comencin a veure la "falta de crèdit" del president espanyol. Diàleg a banda, Turull ha mantingut també el suport "granític" a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i la seva decisió de no deixar el càrrec després de ser citada com a investigada al Suprem per una presumpta adjudicació irregular de contractes. Segons Turull, així es manté "la dignitat" del Parlament i s'evita "fer el joc a les clavegueres de l'Estat".

Sánchez necessita un socorrista

Des de Balaguer, on membres del partit han participat en el recorregut en barca de la Transsegre Turull ha sostingut que el crèdit de Sánchez "s'acaba". Ha dit que el president espanyol "comença a venir a veure el naufragi" i "comença amb la dinàmica de buscar socorristes", i per això ha tornat a deixar clar que des de Junts no faran aquest paper. Turull ho ha dit després que aquesta setmana s'hagi confirmat i concretat la reunió entre els presidents català i espanyol el dia 15 de juliol a la Moncloa, arran de l'escàndol del CatalanGate, i que el PSOE hagi tornat a rebutjar la presència de membres de Junts a la taula que no formen part del Govern, com ara el mateix Turull. Sobre la trobada, el secretari general de Junts ha comentat que ara "arriba l'hora que hi hagi garanties i que el govern de l'estat comenci a dir exactament quina és la seva proposta per Catalunya".

Suport "absolut i granític" a Borràs

Amb relació a la situació de la presidenta del Parlament i la seva citació al Suprem com a investigada per la presumpta adjudicació irregular de contractes en la seva etapa a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Turull ha dit que li mantenen el suport "absolut i granític". El secretari general de la formació ha argumentat aquesta posició tot atribuint-ho a "una cúpula judicial absolutament polititzada", després d'assegurar com darrerament "ha estat aflorant l'espionatge, les clavegueres... Tot a canvi de destruir les persones" de la dissidència política. Turull ha sostingut que des de la seva formació no "faran el joc" ni contribuiran a "tenir un Parlament al gust de les clavegueres de l'Estat". "La presidenta ha de poder exercir el càrrec, no només a escala personal, sinó per mantenir la dignitat del Parlament", ha defensat.