"Si algú el que vol insinuar és que aquest atemptat es podria haver evitat, que ho digui, que tingui el coratge de dir-ho". Són paraules del conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, aquest divendres des de Bilbao als mitjans de comunicació, abans de reunir-se amb el conseller de Governança Pública i portaveu del govern basc, Josu Erkoreka.

Turull no ha volgut entrar en "aquest intent, aquesta campanya de desprestigi" cap als Mossos d'Esquadra, ha assegurat arran de la polèmica pel suposat avís d'amenaça d'atemptat a la Rambla per part de la CIA. Turull s'ha remès a les explicacions "oportunes" que va donar dijous el conseller d'Interior, Joaquim Forn. "Són les que hi ha", ha resolt.

Cap a l'1-O

D'altra banda, Turull ha assegurat que no és un problema firmar la llei del Referèndum ni tampoc el decret de convocatòria. "És un honor", ha assegurat. Ara bé, el portaveu del Govern veu "lamentable" rebre "amenaces" per posar les urnes. "Ho hem vist tot, no sorprèn", ha afegit queixant-se que l'Estat apliqui la llei als independentistes de forma "preventiva". "Ens han dit que no és igual per a tots", ha insistit. 

Davant d'això, el també conseller de la Presidència ha justificat que els independentistes gestionin el calendari i facin els anuncis quan es considera "oportú". En aquest sentit, ha afegit també que les "amenaces" de l'Estat els "reafirmen més" en el seu projecte polític.