El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha afirmat que la negociació pels pressupostos encara es troba en una fase "molt incipient" i ha advertit que el Govern s'ha de deixar les "presses". Junts no tanca la porta a possibles acords pels pressupostos, com ha exposat Turull a Torredembarra on ha anat a presentar als caps de llista en els municipis de Creixell, Torredembarra i Roda de Berà, unes eleccions que ha definit com a "importantíssimes" per Junts. 

"Presentem al Govern una proposta molt clara i concreta. No es tracta de tenir pressupostos per tenir-los, sinó de tenir-los per ajudar a superar els reptes de la gent", ha avisat Turull, qui ha assenyalat que acceptarien acords sobre una fiscalitat "justa" o l'impuls de projectes com el Hard Rock o l'ampliació de l'aeroport de Barcelona. El secretari general ha insistit en la necessitat d'una fiscalitat "justa", en especial, en aquest context d'inflació."Ni l'espoli fiscal que sofreix Catalunya es pot superar a força d'estrènyer als catalans amb més imposats, ni la situació d'inflació pot suposar una sobreimposició als catalans en la seva contribució, ja que ja estan pagant massa impostos", ha sentenciat.

Tot i aquesta voluntat, Turull també ha retret a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) tenir una actitud contemplativa davant d'alguns problemes actuals com l'augment dels preus de l'energia. Aquesta afirmació arriba després que el passat divendres tan Junts com el Govern es reunissin per començar a treballar en la possible aprovació dels pressupostos. 

Junts, el PSC, el Hard Rock i l'ampliació del Prat

Aquest mateix dissabte, la portaveu del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Alícia Romero, ha afirmat que exigiran al Govern "un compromís inequívoc" a favor dels projectes "que donen riquesa", com per exemple l'ampliació de l'aeroport del Prat o el projecte de Hard Rock. Preguntat sobre aquesta similitud en algunes propostes, Turull  ha qüestionat la "credibilitat" del PSC pel que fa a l'ampliació del Prat. "Que el PSC faci segons quines propostes quan hi ha incompliments i no hi ha voluntat de donar tota la potència. La seva gran aposta ha estat posar-li el nom de Josep Tarradellas", ha retret. 

Pel que fa al projecte del Hard Rock, Turull ha remarcat que la seva formació "sempre" ha donat suport a aquest espai d'oci. "Si alguna cosa hem criticat és la lentitud que hi ha hagut i que un projecte tan potent, moltes vegades per prejudicis ideològics, s'hagi vist alentit. Benvinguts els que es puguin sumar", ha assegurat, segons ha recollit Efe.