La portaveu del Partit Socialista de Catalunya, Alícia Romero, ha afirmat en una entrevista a l'ACN que exigiran al Govern "un compromís inequívoc" a favor dels projectes "que donen riquesa", com per exemple l'ampliació de l'aeroport del Prat o el projecte de Hard Rock a Salou. Romero ha dit que hi ha temes que són una "condició" per a ells. A la darrera reunió entre el Govern i els socialistes, van parlar de "cinc projectes importants per a Catalunya" que volen que tirin endavant i pels quals reclamen el compromís del Govern. Un d'aquests és el complex de turisme i oci que Hard Rock vol construir a Vila-seca i Salou, i que els socialistes demanen que es desencalli. Romero denuncia que "de vegades" el Govern "no és clar amb la voluntat de tirar-lo endavant". Als socialistes els resultaria "inversemblant" que l'executiu de Pere Aragonès no avanci en un projecte que el Parlament ha aprovat.

Pel que fa a l'ampliació de l'aeroport del Prat, que va quedar paralitzada, Romero ha defensat que la regió del sud d'Europa i Barcelona han "perdut pistonada" en els darrers anys. "Barcelona competeix amb grans ciutats i necessitem reforçar la seva capitalitat i la de la regió de sud d'Europa, que havia estat capdavantera i en els darrers temps ha perdut pistonada", ha dit Romero. Per aquest motiu, exigiran al Govern "un compromís inequívoc" a favor dels projectes "que donen riquesa". Si aquesta qüestió no acaba entrant a l'acord de pressupostos, els socialistes creuen que el Govern l'hauria de tirar endavant igualment. I és que, segons ha recordat, és un tema "aprovat al Parlament per àmplia majoria" i, per tant, considera que l'executiu "ho ha de tirar endavant encara que no li agradi i se senti acomplexat pel que diu la CUP o En Comú Podem".

El PSC i el Govern han pactat una metodologia de treball per abordar sis eixos en reunions temàtiques. Es tracta de salut, infraestructures, energia, indústria i coneixement, drets socials i educació i la reforma de l'administració i transparència. Això hauria d'agilitzar les converses. Romero ha reclamat "una negociació sincera i honesta", que ara els "costa de veure" perquè s'estan "generant desconfiances". N'és un exemple la Formació Professional, en la qual els d'Illa volen "accelerar tota la reforma i la modernització que necessita". També les renovables, una carpeta en la qual creuen que cal accelerar la inversió i generar energies netes per minvar la dependència de les fòssils.

En salut, on els socialistes ja han entregat les seves propostes, demanen que un 25% del pressupost del Departament vagi destinat a l'atenció primària. Aquesta mateixa petició l'han formulat els comuns. "Falten metges, recursos i reobrir consultoris", ha desgranat. Finalment, el PSC insisteix que no és moment de fer canvis en fiscalitat. Aquestes peticions poden xocar amb les demandes dels comuns, contraris a aquests projectes i amb qui el Govern també negocia els comptes. Amb tot, Romero recorda que el grup de Jéssica Albiach només suma 8 diputats: "El seu pes no pot ser el mateix que el nostre".