El responsable d’economia de Ciutadans, Luis Garicano, ha ensopegat més d’una vegada a twitter. A tall d’exemple, l’abril del 2017 va comparar l’independentisme amb el nazisme, fa poc més d’un any va comparar el referèndum amb el tràfic d’heroïna i al maig de l’any passat va fer mofa de la història de Catalunya.

Aquesta matinada la tornada a fer grossa, amb un tuit que, intentant glossar la candidatura de Manuel Valls a l’alcaldia de Barcelona, ha caigut en un llenguatge que a twitter s'ha considerat supremacista, exactament l’insult preferit de Ciutadans cap al president Quim Torra. En concret, Garicano ha assegurat que la candidatura de l’exprimer ministre francès és un crit “contra els ‘paletos’ i provincians que assolen Barcelona”, i quan ha hagut de fer front a les crítiques, ha preferit esborrar-lo, això sí, sense donar cap explicació.

A més, davant les crítiques d’un usuari sobre els adjectius que dedica als barcelonins, ha afegit que també podia tractar-los de ‘tractorios’, fent seu el llenguatge de l’entelèquia de Tabàrnia, segons la qual els catalans que no formen part d’aquest territori imaginari mereixen aquest apel·latiu relacionat amb l’ús dels tractors.