La plataforma Tsunami Veïnal, que engloba més de 40 entitats i col·lectius de 20 barris de Barcelona, ha reclamat aquest dilluns a l'alcaldessa, Ada Colau, que l'ajuntament presenti "propostes concretes" per "col·laborar" a fer front a la pandèmia del coronavirus i els seus efectes.

Davant de l'ajuntament, els representants d'aquesta agrupació veïnal han llegit avui un manifest, que també han fet arribar a Colau. En aquest document, li demanen a l'alcaldessa que destini recursos als Serveis Socials, així com més suport a l'atenció que estan donant les xarxes veïnals solidàries i ajuda als col·lectius vulnerables que viuen al carrer.

ada colau ple ajuntament barcelona acn
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un ple municipal / ACN

La inseguretat: entre les principals preocupacions

D'altra banda, també li han fet arribar quines són les principals preocupacions dels veïns, segons han detectat des de les entitats de barri, entre els quals es destaquen la inseguretat i l'atac a la ciutadania, al petit comerç, així com ocupació d'habitatges.

A més, han reclamat la necessitat de reforçar i revisar els serveis de neteja i del manteniment tant dels carrers com dels parcs i jardins de la ciutat.

Una altra de les peticions que s'exigeixen en el manifest és la de "disposar d'un pla eficient i ràpid de desenvolupament econòmic per implementar i salvar o generar noves propostes de llocs de treball dignes". L'entitat considera que un dels efectes més greus de la crisi sanitària és que comportarà l'empobriment de moltes llars i de la mateixa economia global de la ciutat.

L'agrupació veïnal també ha lamentat el poc contacte que ha mantingut el consistori alhora que retreu a l'Ajuntament que no s'hagi "dignat a escoltar, ni a treballar amb aquest moviment" per "intentar col·laborar".

Des del punt de vista de l'entitat, el govern local només s'ha limitat a derivar a l'equip que coordina el Pacte per Barcelona les reflexions i propostes que Tsunami Veïnal va fer arribar a Colau per gestionar la pandèmia el passat mes de juny.