Poc a poc es van sabent més detalls de com serà la resposta a la sentència. Tot i que de moment partits i entitats independentistes no ensenyen encara les cartes i només criden a la mobilització, la plataforma Tsunami Democràtic ha llençat un missatge en el que avisa que les accions que s'estan organitzant pretenen "generar una situació de crisi generalitzada a l'Estat espanyol que es prolongarà en el temps". 

Sense donar masses més detalls, demanen que s'estigui atent als seus canals informatius i avisen que tan bon punt surti la sentència s'haurà de "deixar" tot el que s'estigui fent perquè el que es prepara requerirà d'una "reacció immediata". Tot i això, també adverteixen que no serà "una acció concreta d'un dia". En el missatge, els impulsors de la plataforma afirmen que no es podrà "aturar la força de la gent" i demanen "estar alerta" i "portar provisions".

Tsunami Democràtic és una iniciativa de resposta a la sentència que va sorgir a principis de setembre anunciant-se com una plataforma de la societat civil, però a la que tots els partits independentistes hi van donar suport de manera instantània. De moment, les úniques accions que han fet ha estat ocupar oficines d'alguns bancs i grans empreses de l'Estat, acusant-les de finançar la repressió. 

A més d'aquesta proposta de Tsunami, hi ha altres convocatòries programades per després de la sentència. Des de l'ANC han avisat que faran tres marxes ciutadanes per col·lapsar la xarxa viària que confluiran a Barcelona. També la Intersindical ha convocat una vaga general pel divendres 11 d'octubre i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha fet una crida a universitaris i alumnes de secundària perquè aturin les classes durant tres dies.

De moment, encara no hi ha data per la publicació de la sentència, tot i que diverses veus apunten que podria ser a finals de la setmana que ve.