L’Assemblea Nacional Catalana respondrà particularment a la sentència del judici al procés col·lapsant la xarxa viària amb tres marxes ciutadanes que confluiran a Barcelona.

Així ho ha avançat el secretari nacional de l'entitat sobiranista David Fernàndez en una entrevista a Betevé. Està previst que l'acció surti des de tres punts del territori i que durin tres dies, amb un recorregut d'un centenar de quilòmetres

El primer dia, que no ha concretat quin serà, es farà una marxa ciutadana de 40 quilòmetres; el segon, també de 40 quilòmetres i, el tercer dia, la marxa serà de 20 quilòmetres.

El secretari nacional de l'ANC també ha anunciat que el proper 5 d'octubre es decidirà –en una reunió plenària– el punt de vista de l'entitat sobre les properes eleccions espanyoles del 10 de novembre.

Sobre aquest aspecte, Fernàndez ha lamentat la manca d'unitat dels partits polítics, i ha assegurat que, per a l'ANC, la millor opció hagués estat una candidatura conjunta. "No només han sigut sords, sinó que també han sigut cecs", ha denunciat. 

Dues plataformes ciutadanes també preparen accions similars per quan es faci pública la sentència, que inclou una acampada indefinida.