El sindicat Intersindical-CSC ha convocat una vaga general per al dia 11 d'octubre, en la franja horària de 0.00 a 24.00 hores i en tot l’àmbit territorial de Catalunya. La convocatòria l'ha feta pública la patronal Pimec, qui ha enviat als seus socis l'avís de convocatòria i els consells per a l'empresariat. Segons explica la patronal, en les empreses amb treball a torns continuats, la vaga començarà amb l’inici del torn de nit del dia 10 d’octubre i acabarà amb la finalització del torn de tarda del dia 11 d’octubre, la setmana en què s'espera la sentència del judici de l'1-O

Els motius de la convocatòria es resumeixen en la derogació de les reformes legislatives de treball i seguretat social; un salari mínim de 1.200 euros; la demanda d'una Inspecció de treball dotada de recursos suficients; igualtat de gènere en el món del treball i superació de la bretxa salarial i la recuperació del poder adquisitiu de salaris i pensions i la garantia d’aquestes. La convocatòria de vaga ha estat registrada aquest migdia davant la seu de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, així com de Foment del Treball i Pimec.

La vaga la impulsa la Intersindical, el sindicat que ja va convocar la vaga del 3 d'octubre de fa dos anys o la del 21 de febrer del 2019. Aquesta vegada, però, al·leguen únicament motius laborals, tot i que es farà en les dates pròximes en què s'espera la sentència del judici de l'1-O.

Amb tot, encara queda pendent rebre l’ordre de serveis mínims per part del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.