La plataforma Tsunami Democràtic accepta -i no tem- l'envit de l'Estat. Tot i que el govern espanyol hagi amenaçat en plena campanya que la policia pot actuar si s'altera la jornada de reflexió, la plataforma que canalitza la resposta a a la sentència del procés manté la convocatòria d'"activitats polítiques i festives" per al 9 de novembre.

El Tsunami Democràtic ha difós un missatge a aquest dissabte al vespre a les seves xarxes socials: "9N Tsunami proposa actes cívics, festius i per reflexionar. L'estat proposa... policia. D'acord".

La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, ha fet una crida "a la calma" en una visita a Tarragona perquè "ni es distorsioni ni es disturbi la jornada de reflexió" perquè fer-ho pot suposar cometre delictes electorals. En aquest sentit, ha recordat que els cossos policials tenen el deure de "prevenir la comissió de fets delictius" i ha considerat que aquests dies ja ho han fet "de manera raonable, solvent i proporcionada".

El govern espanyol, doncs, sembla neguitós. Ho confirma també l'agencia Reuters que ha informat que fonts del govern espanyol li han indicat que "estem molt preocupats".  L'Agència britància ha informat de la  preocupació d'una font governamental "amb coneixement directe de la situació", fent referència a la convocatòria de Tsunami Democràtic i a l'impacte que podria tenir en les eleccions.

Amb el títol de Les autoritats espanyoles, preparades per a protestes la vigília de les eleccions, Reuters apunta que les mateixes fonts donen la raó a un article del diari El Mundo que assegura que s'estan preparant per una ocupació dels col·legis electorals la vigília del 10-N.

Reuters

La plataforma ciutadana ha cridat a desobeir la Junta Electoral Central coincidint amb la jornada de reflexió del dia abans de les eleccions espanyoles del 10-N.

La convocatòria és contundent. "Fem-los reflexionar", diu. Proposen a totes les ciutats, pobles i barris del país autoorganitzar una jornada d'activitats culturals, polítiques i festives de les 16 h a les 22 h del vespre.

La nova convocatòria arriba després que la Guàrdia Civil instés Microsoft a bloquejar l'aplicació mòbil del Tsunami, acompanyada d'una ordre judicial. GitHub —el servei de repositori— va cedir a les maniobres judicials per impedir la difusió dels continguts d'aquesta plataforma i la va bloquejar dimarts al vespre.

El bloqueig va obtenir una resposta immediata del Tsunami Democràtic. “Control, censura, mentides, retallada de drets”, va manifestar a través de Twitter, i va afegir que “aquesta és la democràcia de l’estat espanyol atacant qui la posa en dubte”.

En poques hores el Tsunami ja tenia una nova versió de l'aplicació mòbil i, segons van assegurar, "millorada i més operativa" que l’anterior.

Així doncs, el Tsunami Democràtic manté el pols a tot i tothom qui vol obstaculitzar la seva programació.