El govern espanyol està neguitós per l'acció que prepara Tsunami Democràtic per la vígilia de les eleccions generals del 10-N, la jornada de reflexió, segons ha informat l'agencia Reuters. "Estem molt preocupats", ha indicat a Reuters una font governamental "amb coneixement directe de la situació, fent referència a la convocatòria de Tsunami Democràtic i a l'impacte que podria tenir en les eleccions", assenyala.

Amb el títol de Les autoritats espanyoles, preparades per a protestes la vigília de les eleccions, Reuters apunta que les mateixes fonts donen la raó a un article del diari El Mundo que assegura que s'estan preparant per una ocupació dels col·legis electorals la vigília del 10-N.

Reuters

L'agència aclareix que a Espanya no està permès fer campanya la vigília de les eleccions, una prohibició que no existeix al Regne Unit.

Reuters també recorda que des de la sentència de l'1-O s'estan produit protestes a Catalunya contra l'empresonament dels dirigents polítics catalans, i que en alguns casos han acabat amb aldarulls. Reconeix, però, que les darreres protestes han estat pacífiques. No obstant, citen també un alt dirigent del PSOE que els ha dit que la policia espanyola "sospita que alguns grups estan planejant accions activistes per al 9 de novembre".

L'agència recull informacions d'alguns diaris de Madrid que apunten que es podrien enviar policies als col·legis electorals de Catalunya des del dia 8.