La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, ha advertit aquest dissabte que la policia pot actuar si s'altera la jornada de reflexió, després que Tsunami Democràtic hagi convocat "activitats polítiques i festives" per al 9 de novembre. En una visita a Tarragona, Delgado ha fet una crida "a la calma" perquè "ni es distorsioni ni es disturbi la jornada de reflexió" perquè fer-ho pot suposar cometre delictes electorals. En aquest sentit, ha recordat que els cossos policials tenen el deure de "prevenir la comissió de fets delictius" i ha considerat que aquests dies ja ho han fet "de manera raonable, solvent i proporcionada".

Delgado també ha demanat que la visita del rei Felip VI a Barcelona dilluns es desenvolupi "sense cap alteració d'ordre públic".

Després que JxCat i ERC hagin presentat un recurs contra la visita del Rei –i que la Junta Electoral ja ha descartat-, Delgado ha explicat que "no té sentit demanar ajornaments d'una cosa que no té res a veure amb actes electorals". Així, ha definit la visita del monarca com una activitat "institucional" i ha dit que el recurs "no procedeix".

Finalment, Delgado ha insistit que no hi haurà cap "gran coalició" amb el PP i que no es pactarà amb aquells que pacten amb l'extrema dreta i l'ultradreta. També ha desitjat que no es repeteixi el "bloqueig" al PSOE, en cas que guanyi els comicis.