El TSJC ha descartat definitivament com a testimonis en el judici de la Mesa del Parlament per l'1-O Inés Arrimadas, Miquel Iceta, Xavier García Albiol i Josep Lluís Franco Rabell.

El Tribunal els descarta perquè no els pot localitzar ni té l'adreça per enviar la citació. Tan senzill i tan inexplicable com això.

Els testimonis els havia demanat Vox, que exerceix d'acusació popular però no va facilitar les adreces. El 25 de setembre el tribunal va demanar-les, però Vox no les ha presentat. I per tant cauen els testimonis dels portaveus parlamentaris.

Els que sí que declararan com a testimonis seran els altres membres de la Mesa d'aquell moment, José María Espejo Saavedra i David Pérez, així com els lletrats Antoni Bayona, Xavier Muro, Pere Sol i Mercè Arderiu. També compareixeran els expresidents del Parlament Ernest Benach i Núria de Gispert. Així mateix, el tribunal ha acceptat que declarin com a testimonis els membres de la CUP Carles Riera, Eulàlia Reguant, Albert Botran i Gabriela Serra, així com Albano-Dante Fachin, Ferran Civit, Lluís Llach i Antoni Castellà.

 


El judici estava previst inicialment del 19 al 22 de novembre, però la coincidència amb altres causes per part d'alguns advocats, el farà posposar, encara que no se sap la nova data. Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet, Lluís Guinó i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya seran jutjats pel TSJC per desobediència, mentre que la causa contra Carme Forcadell per rebel·lió s'ha quedat al Tribunal Suprem.