El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha registrat aquest dijous la querella presentada pel PP contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per un presumpte delicte d'usurpació de funcions públiques. Ara, el tribunal donarà trasllat de la querella a la fiscalia per tal que presenti el seu informe sobre la possible admissió o no a tràmit.

En un comunicat, el TSJC ha remarcat que ara ha fet un tràmit habitual i que la sala civil i penal encara no s'ha pronunciat sobre si la querella s'admet a tràmit. Per torn de repartiment de la sala, s'ha designat com a ponent del procediment la magistrada Maria Eugènia Alegret.

El PP denuncia en la querella que Torra està "exercint il·legalment" les funcions de president i demana que s'adoptin les "cautelars que procedeixin" perquè la "greu pertorbació de l'ordre constitucional" provocada per Torra "no continuï més temps".

Segons la formació, assumir aquestes funcions "perjudica greument els interessos de tots els catalans i d'Espanya com a nació".