Actualització: El TSJC admet a tràmit la querella contra Carme Forcadell

Els tres jutges de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, encapçalats per José María Barientos, han estat tres hores decidint si accepten la querella contra Carme Forcadell per desobediència en mantenir a l'ordre del dia del ple del Parlament la votació del full de ruta del procés independentista.

La decisió està presa però no notificada i no es farà pública fins demà. 

A les 13'15h Barrientos, Maria Eugènia Alegret i Carlos Ramos ja havien decidit si obren el procés contra la presidenta del Parlament. Segons ha pogut saber El Nacional, el TSJC ha trucat a les 14h al Parlament per comprovar si hi havia la presidenta, però davant la seva absència s'ha aturat tot el procés de notificació. I és que, com que encara no hi ha cap advocat que formi part de la causa i que representi Carme Forcadell, perquè el que hi ha només és una querella, no es pot fer la notificació via procuradors ni advocats. Cal que sigui personalment.

Per tant, demà els funcionaris de l'administració de justícia es personaran al Parlament de Catalunya per lliurar en mà a Forcadell la resolució del TSJC, on aclariran si comencen el procés per asseure-la al banc dels acusats o no.