Els tres jutges de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, encapçalats per José María Barientos, han decidit enviar al banc dels acusats Carme Forcadell.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit la querella contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. A les 11 en punt un funcionari de l'administració de justícia ha arribat al Parlament amb la notificació.

El TSJC encara no ha fixat cap data perquè Forcadell vagi a declarar. La presidenta del Parlament té ara tres dies per recorre la decisió.

A partir d'ara serà la magistrada Maria Eugenia Alegret, ex presidenta del TSJC, l'encarregada d'instruir tot el procés de la querella contra Carme Forcadell. 

Segons la interlocutoria, "la valoració ha de limitar-se a un judici de versemblança sobre la qualificació delictiva dels fets denunciats i la seva presumpta atribució al querellat o denunciat, sense que en aquest moment processal puguin ni hagin d'oferir-se majors explicacions ni proves" i sobre així la investigació judicial.

El text judicial de 13 pàgines argumenta en un paràgraf l'acceptació de la denuncia. La resta és un resum exhaustiu de la querella que va presentar la Fiscalia. 

Descarrega't la interlocutòria

La querella

La querella es va presentar el 19 d'octubre, demà farà una setmana. La Fiscalia Superior del Tribunal de Justícia a Catalunya acusa Forcadell dels delictes de prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional (TC) en permetre que la cambra catalana votés el full de ruta independentista. El text té 30 pàgines i està signat pel fiscal en cap de Catalunya, José María Romero de Tejada.

El Ministeri Públic diu que Forcadell va actuar amb "menyspreu a la Constitució" i titlla d'"incompliment frontal" l'aprovació de la resolució del Parlament i en fa responsable Forcadell "amb ple coneixement del contingut de les esmentades resolucions" (la prohibició del TC) perquè pren "la decisió de portar les conclusions al ple del Parlament".

La Fiscalia posa entre les cordes Carme Forcadell per no fer cas dels advertiments que els mateixos membres de la Mesa li van fer i per no escoltar els grups de l'oposició contraris a incloure en l'ordre del dia del ple la resolució. També cita la posició de Junts pel Sí i la CUP que mantenen la proposta per aprovar les conclusions de l'informe d'estudi del Procés Constituent en el ple.

En el text de la querella, el Ministeri Públic acusa Forcadell de "concretar un pla precís per a la secessió" i de "dinamitar el sistema de distribució de competències establert en el model d'ordenació territorial de l'Estat". De fet, la Fiscalia basa la seva acusació en la "greu esquerda de l'ordenament constitucional" que provoca l'actitud de Carme Forcadell.