Aquest divendres declara al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Josep Maria Jové, considerat per la policia el cervell del referèndum de l'1-O. El tribunal el cita després d'ajornar diverses vegades la seva declaració com a investigat. 

La magistrada Maria Eugènia Alegret també demana a la Guàrdia Civil que remeti còpia d'alguns atestats que en el seu dia va enviar al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. També reclama a aquest jutjat que li faciliti les gravacions d'algunes declaracions testificals.

La investigació de Jové té origen en el jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, que en va ordenar la detenció, juntament amb la de la resta d'alts càrrecs, el 20 de setembre i que va derivar en els escorcolls a la Conselleria d'Economia. Algunes de les proves que s'han presentat al Tribunal Suprem contra el Govern són fruit de l'escorcoll a casa de Jové, com l'agenda Moleskine i el document Enfocats, que ara les defenses han impugnat. Jové i la resta de detinguts van quedar en llibertat i els van mantenir com a acusats del jutjat d'instrucció 13. Després de les eleccions del 21-D del 2017, Jové va entrar com a diputat al Parlament de Catalunya per ERC.

L'ex-secretari general d'Economia es va acollir al seu dret a no declarar davant del Tribunal Suprem perquè està sent investigat pel TSJC. De fet, ni tan sols va anar a Madrid. Ho va comunicar i Manuel Marchena el va dispensar de comparèixer tant a ell com a Lluís Salvador.

Jové compareix acompanyat de l'advocada Cristina Rodríguez Orriols, del despatx d'Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell, després d'agafar el relleu a Andreu Van den Eynde, que fa quatre mesos que està plenament dedicat a la defensa d'Oriol Junqueras i Raül Romeva en el judici davant el Tribunal Suprem. 

Una delegació d’Esquerra Republicana donarà suport a Josep Maria Jové a l'entrada al tribunal. La delegació estarà encapçalada pel vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’Esquerra, Pere Aragonès.