El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs de súplica presentat per Josep Maria Jové contra la interlocutòria del 26 de novembre del 2018, que va acordar investigar-lo per l'1-O.

Jové va ser secretari general de Vicepresidència i Economia en l'etapa d'Oriol Junqueras i ara és diputat al Parlament i, per tant, aforat.

El tribunal va considerar llavors que hi havia prou indicis per investigar-lo per malversació de fons públics, desobediència greu i revelació de secrets. Ara argumenta que els aforats no poden tenir "privilegis que limitin la investigació penal quan hi ha sospites raonables" contra ells.

 

La investigació de Jové té origen en el jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, que en va ordenar la detenció, juntament amb la de la resta d'alts càrrecs, el 20 de setembre i que va derivar en els escorcolls a la Conselleria d'Economia. 

Algunes de les proves que s'han presentat al Tribunal Suprem contra el Govern són fruit de l'escorcoll a casa de Jové, com l'agenda Moleskine i el document Enfocats, que ara les defenses han impugnat.

Jové i la resta de detenguts van quedar en llibertat i els van mantenir com a acusats del jutjat d'instrucció 13. Després de les eleccions del 21-D del 2017, Jové va entrar com a diputat al Parlament de Catalunya per ERC.