El jutjat de guàrdia ha decretat presó provisional per un dels detinguts durant el cap de setmana en les manifestacions en suport el raper Pablo Hasél, que va ingressar a presó el passat dimarts pels delictes d'injúries a la corona i les forces de Seguretat, així com d'enaltiment al terrorisme. Des de llavors, els carrers de Catalunya cada dia s'han omplert de persones que reclamen la llibertat del cantant, unes manifestacions que han acabat amb incidents, barricades i saquejos tant d'establiments com bancs. Per aquests fets, la policia ha detingut una vuitantena de persones. La majoria han sortit en llibertat, però per a dues la justícia ha decretat l'ingrés a presó provisional sense fiança.

En concret, el TSJC ha informat aquest dilluns que el jutjat de detinguts número 2 en funcions de guàrdia ha rebut avui a 27 detinguts dels aldarulls del cap de setmana, dels quals només ha decretat la presó provisional comunicada i sense fiança per un d'ells. Per la resta ha quedat en llibertat, però hauran de comparèixer periòdicament davant la justícia. 

Causa oberta

Amb tot, la jutgessa de guàrdia manté la causa oberta pels arrestats pels delictes de desordres públics, danys, atemptat contra l'autoritat, resistència, furt i robatori amb força. La nit de dissabte és quan es van produir més saquejos, especialment, en las tiendas de Passeig de Gràcia.  

En el cas de l'altra persona per la qual la justícia ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança és per un dels manifestants que van participar en les protestes del dimecres 18 de febrer. En aquella ocasió, es va detenir un total de set persones i les altres sis van quedar amb llibertat provisional, però amb l'obligació de comparèixer davant dels jutjats. 

Una altra nit conflictiva a Barcelona va ser el divendres, quan es van produir diversos enfrontaments amb la policia, així com es van saquejar diversos bancs i negocis del centre de la ciutat. Per aquests fets, es van efectuar dues detencions. L'endemà, el Jutjat de Guàrdia de Detinguts número 1 va deixar en llibertat provisional un dels dos arrestats divendres a Barcelona en la quarta jornada de protestes i aldarulls. Després de declarar, el magistrat va acordar la seva posada en llibertat amb l'obligació de comparèixer cada 15 dies, segons va precisar el TSJC. L'arrestat, però, té una causa  oberta per desordres públics, atemptat contra l'autoritat i resistència. Del segon detingut no es va informar si va passar a disposició judicial. 

Aquell mateix dia hi va haver manifestacions i detencions en diferents punts de Catalunya. A Tarragona també el jutjat de Guàrdia va deixar en llibertat provisional un dels detinguts en la manifestació de divendres, amb obligació de compareixences en el jutjat per una causa oberta per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat.

En el cas de Girona es van arrestar dues persones que també van sortir en llibertat provisional. A una se li ha requerit posar-se a disposició de l'autoritat judicial, a l'altra fer compareixences periòdiques. Una d'elles té una causa oberta per atemptat contra l'autoritat i lesions lleus. L'altra també està acusat d'atemptat contra l'autoritat i lesions lleus, a més de desordres públics i danys lleus.​