El Jutjat de Guàrdia de Detinguts número 1 ha deixat en llibertat provisional un dels dos arrestats ahir divendres a Barcelona en la quarta jornada de protestes i aldarulls per l'empresonament del raper Pablo Hasél.

El detingut ha declarat i el magistrat ha acordat la seva posada en llibertat amb l'obligació de comparèixer cada 15 dies, segons ha precisat aquest dissabte el TSJC. L'arrestat té causa oberta per desordres públics, atemptat a l'autoritat i resistència.

Les dues detencions a la capital catalana es van produir al carrer de Balmes amb Ronda Universitat i a les Rambles amb el carrer de Santa Anna. A Girona ciutat, la policia catalana també va efectuar ahir dues detencions per llançament de pedres a la zona de la Copa.

Girona

A Girona, les dues persones detingudes ahir també han sortit en llibertat provisional. A una se li ha requerit posar-se a disposició de l'autoritat judicial, a l'altra fer compareixences periòdiques. Una d'elles té una causa oberta per atemptat a l'autoritat i lesions lleus. L'altra també està acusat d'atemptat a l'autoritat i lesions lleus, a més de desordres públics i danys lleus.​

Quatre nits de protestes arreu de l'Estat

L'empresonament de Hasél ja acumula quatre nits de protestes consecutives a tot l'Estat, que a Catalunya ja han deixat més de 50 detinguts. La majoria ja han sortit en llibertat i, per ara, només s'ha decretat presó provisional sense fiança per un d'ells. 

Ahir, els aldarulls es van iniciar davant de la Prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana i va acabar pels carrers del districte de Ciutat Vella. Els Mossos van utilitzar molt poc el foam i van optar per fer carrussels i passades amb els furgons per dispersar els manifestants. 

Les protestes i, sobretot, les reaccions polítiques a la resposta policial -la qual va deixar una noia de 19 anys sense un ull per un tret de foam- ha provocat el malestar al cos català de policia. Tant és així que tots els sindicats representatius dels Mossos han reclamat una reunió urgent amb el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per abordar la situació i trobar una “solució immediata aquesta situació”. La conselleria d'Interior ha anunciat hores després que els convocarà per demà diumenge a les 11 del matí a una trobada.

La petició conjunta dels sindicats, inèdita, arriba després que els comandaments dels Mossos, conscients del malestar que hi havia al cos, acordessin fer pinya i blindar-se davant possibles ingerències polítiques, alhora que avalaven l’actuació dels antiavalots durant aquests dies. Signen la petició els sindicats  SAP-Fesol; USPAC; Sindicat de Policies de Catalunya (SPC); SME; SEGCAT; SEIME; SICME; AFITCME i CAT.

 

Imatge principal: Un manifestant tira objectes a una barricada que ja crema a Barcelona en la quarta nit de protestes consecutiva per l'empresonament de Hasél / Sergi Alcàzar