El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) assumirà la investigació contra la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que fins ara instruïa el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, en relació amb l'organització del referèndum de l'1-O. Així, el tribunal acabarà la investigació per malversació de fons públics contra Garriga quan era directora de serveis de la Vicepresidència de la Generalitat, el 2017. La resta de la causa d'instrucció 13 seguirà al mateix jutjat, a qui ha demanat que li remeti tota la informació referent a Garriga.

Fa unes setmanes Garriga havia demanat al TSJC que assumís la seva causa i l'agrupés amb la que ja té oberta contra Lluís Salvadó i Josep Maria Jové, també ex alts càrrecs de Vicepresidència el 2017.

El tribunal no ha acceptat aquesta petició concreta, però sí que obrirà una nova peça exclusiva per a Garriga. En concret, sosté que la causa contra Salvadó i Jové està en fase de conclusió sumarial i en aquesta no apareix Garriga. La resolució assegurava que la consellera "no té legitimació processal" per sol·licitar la inhibició i l'acumulació a un sumari que ja ha conclòs i que es dirigeix "contra altres persones".

 

 

Natàlia Garriga, que el 2017 era secretària general de Vicepresidència, està processada per un delicte de malversació per participar en l'organització del referèndum de l'1-O. L'ara consellera de Cultura va ser una de les detingudes en l'operació d'entrada i escorcoll del 20-S i està acusada d'exercir d'"enllaç" entre l'ex secretari general de Vicepresidència Josep Maria Jové i l'encarregada d'una nau industrial de Bigues i Riells (Vallès Oriental) on s'havia d'emmagatzemar documentació relacionada amb l'1-O.

El cas de Jové i Salvadó està a les portes del judici. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha conclòs la instrucció del sumari. Jové i Salvadó van començar a ser investigats pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, però la seva condició d'aforats com a diputats del Parlament de Catalunya va fer saltar el seu cas al TSJC.

Estan processats per malversació de fons públics, revelació de secrets i desobediència. Ara les parts hauran de presentar els seus escrits d’acusació i defensa.

Jové i Salvadó són dos dels detinguts el 20-S com a càrrecs del Govern al capdavant de l'organització del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. Tots dos són diputats d'ERC al Parlament i actualment Josep Maria Jové forma part de l'equip negociador dels republicans per a la formació del nou Govern.