El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la causa contra Miquel Buch en la seva condició d'alcalde de Premià de Mar el setembre del 2017.

En una interlocutòria, l'alt tribunal català destaca que el 7 de setembre Buch va signar un decret d'alcaldia de suport al referèndum i que no va ser fins al 12 de setembre quan el Tribunal Constitucional li va notificar l'ordre d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa de suport a l'1-O i que, des d'aleshores, no consta que signés cap resolució ni adoptés cap mesura per cedir tres locals municipals per a la votació.

Buch va comparèixer el 16 de juliol davant del jutge del TSJC Sergi Seguí, davant qui es va desentendre de la cessió i obertura de locals municipals de l'1-O a Premià de Mar quan era alcalde d'aquesta localitat i va al·legar que el seu suport al referèndum va ser merament polític. 

En una declaració de poc més de 20 minuts, Buch va haver de tornar a declarar sobre el referèndum del 2017 per la seva gestió com a alcalde. Tot i que el secretari municipal ja havia fet els informes pertinents que el desvinculaven de l'organització del referèndum al poble de què era alcalde, el jutge el va voler tornar a escoltar.

De tots els locals que es van fer servir per votar, només tres eren de titularitat municipal, i Buch va explicar que les claus les tenien diverses persones, no només l'Ajuntament, i que en cap cas les va cedir el Consistori.