Han passat dos anys de l’assalt al Capitoli protagonitzat pels lleials seguidors de Donald Trump, que no acceptaven els resultats de les presidencials, i la Cambra de Representants dels Estats Units torna a ser escenari d’un vergonyós espectacle que no s’havia donat des de fa un segle. La ultradreta torna a boicotejar la Cambra Baixa: els extremistes del Partit Republicà han votat fins a sis ocasions en contra del candidat de la seva formació a la presidència de la Cambra de Representants, mantenint paralitzada l’activitat del poder legislatiu. Un nou capítol per oblidar en la vida política dels Estats Units, on la rebel·lió dels ultraconservadors ha sumit el partit republicà en el caos, alimentat per un Donald Trump que, un cop més, ha fet crides a l’ordre des del desordre i amb poc convenciment. Els diaris d’aquest dijous recullen aquesta revolta dels díscols republicans, que pronostica com serà de complicada l’activitat diària a la nova Cambra Baixa.

Benet XVI i Nicolás Redondo

Amb permís dels republicans díscols, els altres protagonistes de les portades són el papa Benet XVI, el sindicalista Nicolás Redondo i el fugit Joan Carles I. El funeral del pontífex se celebra aquest dijous i ja s’aixequen les veus que demanen la seva beatificació. “Santo i doctor súbito”, clama La Razón, que aquests dies competeix per ser més catòlic que l’ABC. El que va ser secretari general de la UGT és acomiadat per El Mundo com l’última baula de tots els del PSOE, mentre que La Razón fa valdre el seu enfrontament amb Felipe González i El País posa èmfasi en el paper que va jugar en la modernització de les relacions laborals. L'emèrit també té avui el seu raconet a les primeres pàgines dels diaris. Joan Carles I fa 85 anys i celebrarà el seu aniversari, per tercer any, a l'exili acompanyat de les seves filles. Estrena casa nova a Abu Dabi i el seu retorn a Espanya no es preveu a curt termini. No ho volen a La Moncloa, i a La Zarzuela tampoc.

La covid i la Xina

I a l’espera de tornar a la normalitat després de les vacances de Nadal, l’amenaça de la covid via Xina continua preocupant, com certifiquen La Vanguardia i l’ABC en destacar les mesures adoptades per la Unió Europea per blindar-se davant la possibilitat d’una nova onada de contagis del coronavirus. El Mundo, per la seva banda, posa el focus en la rebaixa de l’IVA en els productes bàsics i com aquest es dilueix a la cistella de la compra a causa de la inflació i l’encariment dels plàstics. Esperem que amb l’arribada dels Reis d’Orient les portades s’animin una mica. Ben segur que la represa de la vida parlamentària la setmana que ve hi tindrà a molt veure, tot i que som a l’espera de si hi haurà o no, finalment, un acord per als pressupostos entre el Govern i el PSC.

elpais
Portada El País

 

larazon
Portada La Razón
lavanguardia
Portada La Vanguardia
elmundo
Portada El Mundo
elperiodico
Portada El Periódico
abc
Portada ABC
elpuntavui
Portada El Punt Avui
ara
Portada Ara