La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem que ha avalat la decisió del Govern d'exhumar les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos tardarà dos dies més a resoldre els últims obstacles processals referits a aquest assumpte, han assenyalat a Europa Press fonts d'aquest òrgan.

Aquest dimecres té previst respondre a la petició d'aclariment de la família Franco sobre un aspecte concret de la sentència, mentre que no serà fins dijous quan s'aixequi la suspensió cautelar sobre el decret de l'Executiu que encara pesa sobre tres recursos encara no resolts: el de les fundacions Franco i en defensa del Valle i dels Benedictins, segons les mateixes fonts.

La resolució d'aquests serrells permetrà resoldre de forma definitiva l'expedient judicial, que serà llavors remès al Consell de Ministres permetent que aquest pugui executar la seva decisió.

Així, en la reunió de la Sala prevista per a aquest dimecres els magistrats només abordaran únicament l'aclariment de sentència instat per la família Franco respecte d'un dels punts de la resolució, al·lusiu al permís que s'ha de sol·licitar o no al prior de la basílica que guarda les restes. El previsible és que la Sala es limiti a contestar que l'esmentat assumpte ja es va aclarir prou en el seu moment.

L'alt tribunal va suspendre l'exhumació fixada per l'Executiu per al 10 de juny després de la presentació dels recursos per part de la família del dictador, la Fundació Francisco Franco, la comunitat Benedictina a Cuelgamuros i l'Associació de Defensa de la Vall dels Caídos. En una nova reunió de la Sala prevista per a dijous es resoldrà aquest últim escull aixecant la suspensió que encara pesa sobre els tres recursos no resolts.