El Tribunal Suprem ha tornat a rebutjar deixar en llibertat Jordi Cuixart. La Sala d’Enjudiciament del Tribunal Suprem ha tornat a desestimar un recurs de la defensa del president d’Òmnium Cultural on es demanava la llibertat provisional.

Ho va comunicar als advocats el 20 de setembre. En una resolució individual, la sala considera, sense motivar-ho, que no han canviat les circumstàncies per revocar la presó provisional que pateix el líder d’Òmnium i, per tant, manté la presó provisional. És el segon cop que la Sala d’Enjudiciament del Suprem rebutja la petició de la defensa de Jordi Cuixart demanant la seva llibertat.

El president d’Òmnium Cultural va entrar a la presó el 16 d'octubre, aviat farà un any, acusat de sedició per mantenir la manifestació a les portes de la Conselleria d'Economia on es feien els escorcolls de la Guàrdia Civil autoritats pel jutge d'Instrucció 13 de Barcelona. Cuixart va entrar a la presó juntament amb Jordi Sànchez per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela.

Després el cas se'l va quedar el Tribunal Suprem i Pablo Llarena no ha acceptat mai cap dels recursos presentats per sortir en llibertat i els ha processat per rebel·lió, juntament amb bona part del Govern Puigdemont.