El Tribunal Suprem ha donat un termini de deu dies als advocats dels divuit acusats en el cas 1-O perquè presentin els seus escrits de defensa en els quals han de rebatre les acusacions exercides per la fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i Vox, que ja han registrat les seves qualificacions provisionals.

En relació amb la llista de testimonis que han de proposar, la sala assenyala que "amb la finalitat d'aconseguir l'adequat judici de pertinència" caldrà seguir l'acord de la providència del 6 de novembre "a fi de presentar una breu justificació de sentit i finalitat de cadascun dels testimonis".

Aquell dia, el Suprem va dir a les acusacions que, "vist el nombre de testimonis proposats i amb la finalitat d'aconseguir l'adequat judici", justifiquessin el perquè dels seus interrogatoris, ja que només el ministeri públic n'ha proposat 256.

Les defenses rebatran en els escrits les tesis de les acusacions, entre les quals la fiscalia, que demana fins a 25 anys de presó per als acusats -la petició més alta és per a Oriol Junqueras per rebel·lió-, i la de l'Advocacia de l'Estat, que en demana 12 anys per a l'exvicepresident català per sedició.

Qüestionar la competència del Suprem

Les defenses també poden presentar un escrit en el qual demanin una vista dels articles de previ pronunciament -l'equivalent a les qüestions prèvies-, en el qual amb tota probabilitat qüestionaran la competència del Suprem per enjudiciar el cas 1-O.

Segons la Llei d'Enjudiciament Criminal, tenen tres dies de termini des que se'ls demana qualificar els fets en el seu escrit de defensa per demanar aquesta vista. En cas que ho demanin, la vista podria celebrar-se a mitjan desembre si la nova composició del CGPJ no altera el calendari previst.