El Suprem ha citat com a testimonis els exconsellers que van dimitir abans de l'1-O: el titulars d'Interior, Jordi Jané; de Presidència, Neus Munté; d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i l'exdirector general dels Mossos Albert Batlle. D'altra banda, el jutge Pablo Llarena també ha demanat que comparegui el cap de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, que va ser l'encarregat de la coordinació del dispositiu policial que va carregar contra els col·legis electorals durant la jornada del referèndum de l'1-O.

Tot plegat es desprèn de la providència que ha fet públic el Suprem aquest matí, en què es demana a la Guàrdia Civil que investigui tres comptes corrents d'aquesta delegació per tres suposades transferències de 140.000 euros que van sortir de la Delegació de Brussel·les i que, segons el jutge, s'haurien saltat el control d'Hisenda. El jutge sol·licita que s'identifiqui l'"ordenant i destinatari, concepte en què es van realitzar i destinació actual dels fons".

El jutge també demana al jutge d'instrucció número 13 de Barcelona una còpia de l'agenda decomissada al secretari general de la conselleria d'Economia i Hisenda i mà dreta del vicepresident, Oriol Junqueras. D'altra banda, també requereix a aquest mateix jutjat dues trucades telefòniques que es van registrar entre el mateix Jové i Oriol Soler Castanys, i una altra entre Carles Viver i la dona de Jordi Jané, Margarita Gil.

140.000 euros desviats

El jutge investiga el moviment de 140.000 euros des de la delegació del Govern a Brussel·les. Vol conèixer la possible relació de tres transferències, que es van realitzar entre els dies 21 de setembre i 10 d'octubre de 2017, amb el que preveu l'Ordre de la Comissió d'Afers Econòmics del Ministeri d'Hisenda, de 15 de setembre de 2017, per la qual s'acordava el control de les despeses de la Generalitat.

Més en concret, vol saber qui eren l'ordenant i el destinatari de les transferències, el concepte i destinació actual dels fons i, "si s'escau, aplicació de les respectives quantitats de 58.250 euros (amb destinació a The Hague Centre for Strategic Studies); 61.450 euros (idèntica destinatària) i 20.000 euros amb destinació a la Delegació del Govern a Croàcia".